Skicrosser Regez wint in Idre Fjšll, Nšslund oppermachtig in eigen land

De World Cup skicross komt voorafgaand aan de Olympische Spelen in Beijing nog één keer in actie: dit weekeinde is men aanwezig in het Zweedse Idre Fjäll. Daar werden zaterdag de eerste wedstrijden gehouden, zondag staat er nog een dag vol skicross op het programma.

Vrouwen
Sandra Näslund staat overal in de finale, uiteraard ook voor eigen publiek. Landgenote Alexandra Edebo voegde zich bij haar, net als de Française Jade Grillet Aubert en de Italiaanse Jole Galli. De beste start was uiteraard voor Näslund, die gelijk een enorm gat sloeg. Edebo pakte plek twee, voor Grillet Aubert en Galli, maar bij Näslund kwam niemand meer in de buurt. Ver achter haar landgenote werd Edebo tweede, voor Grillet Aubert en Galli.

Mannen
De Fransen stonden met twee man in de finale: Terence Tchiknavorian en Morgan Guipponi Barfety kregen gezelschap van de Oostenrijker Adam Kappacher en Ryan Regez uit Zwitserland. Regez ging er als snelste vandoor, voor Tchiknavorian, Guipponi Barfety en Kappacher. Regez liet zich niet meer passeren en pakte een fraaie overwinning, voor Tchiknavorian en Kappacher, die Guipponi Barfety nog te grazen nam.