Uitslag sc Heerenveen - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen de tweede overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Schreuder won met 0-1. Zwolle blijft nog wel de nummer laatst, maar de nummer zeventien is weer in zicht.

PEC Zwolle kwam al na elf minuten op voorsprong. Na een makkelijk gegeven penalty van scheidsrechter Martin van den Kerkhof schoot Bram van Polen vanaf elf meter raak. Heerenveen kwam gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd en kreeg ook goede kansen op de 1-1, maar tot twee keer toe was die niet besteed aan Siem de Jong.

Vroeg in de tweede helft kreeg Henk Veerman ook nog een goede kans op de gelijkmaker, maar ook de lange spits kon niet afronden. Heerenveen creëerde daarna weinig meer. PEC-invaller Gervane Kasteneer was nog wel trefzeker, maar het bleek nipt buitenspel te zijn geweest.