Titelfavoriet Medvedev duidelijk te sterk voor Van de Zandschulp op Australian Open

Het is Botic van de Zandschulp op de Australian Open niet gelukt voor een verrassing te zorgen tegen Daniil Medvedev. In drie sets verloor de Nederlander van de nummer twee van de wereld. In Melbourne werd het 6-4, 6-4, 6-2 voor de Rus.

Medvedev had vroeg in de openingsset een break voorsprong te pakken tegen Van de Zandschulp, die in het vervolg van de eerste set goed mee kon met het niveau van de Rus. Op 5-4 in het voordeel van Medvedev kreeg Van de Zandschulp twee breakkansen, maar die waren niet aan de Nederlander besteed, waarna de nummer twee van de wereld de eerste set won met 6-4.

Ook in de tweede set brak Medvedev snel door de service van Van de Zandschup heen en ook nu wist hij de break voorsprong vast te houden en pakte hij opnieuw de set met 6-4. In de derde set ging het tot 2-2 gelijk op tussen de beide tennissers, waarna de Russische nummer twee van de wereld voor de derde maal de service van de Nederlander brak, waarna het verzet Van de Zandschulp was gebroken. Medvedev won uiteindelijk de set met 6-2.

In de volgende ronde neemt de Rus het op tegen de Amerikaan Maxime Cressy. De nummer 70 van de wereldranglijst was in vier sets te sterk voor de Australische qualifier Christopher O'Connell.