Nieuwe wolven op de Zuidwest-Veluwe gesignaleerd

Voor de wildcamera’s van Natuurmonumenten trokken afgelopen maanden wederom wolven voorbij op het Zuidwestelijke deel van de Veluwe. “Of ze blijven, weten we niet, maar ik wil de beelden graag delen met publiek,” zegt Frank Theunissen, boswachter van het gebied.

Natuurmonumenten geeft de beelden vrij om te laten zien hoe de wolven leven in de natuur. In combinatie met de campagne ‘Wennen aan de wolf’ wil Natuurmonumenten er zo aan bijdragen dat Nederlanders beter begrijpen hoe de wolf leeft en welke impact zijn komst heeft op mens en dier.

De beelden zijn gemaakt tussen eind oktober ’21 en half januari ‘22. Theunissen: “Ik denk dat het om verschillende individuen gaat, maar of ik gelijk heb, moet nog blijken uit DNA-onderzoek.” De camerabeelden tonen een ontspannen wolf die loopt, gaapt, snuffelt, drinkt en ligt. Een zwijn doorkruist het beeld en de wolf blijft verbaasd staan. De camera wordt geïnspecteerd en kennelijk als niet zo interessant bestempeld. “We blijven de camerabeelden uitlezen en de gevonden wolvendrollen monitoren."