FOK! Wat een weer: weer van hetzelfde

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Daar zijn we weer

Maar wat het laatste woord betreft van bovenstaande zin is er niet zo gek veel veranderd. Hoewel, dat ene kleine buitje dacht ik te ontwijken, maar zat in een hagelbuitje. Het leek heftiger door de harde, droge bruine bladeren aan de bomen. Maar ook heb ik schaduw gezien, wat betekent dat de zon er eindelijk eens een keer was in oosten.

Dat hoge drukgebied waar ik het laatst al over had is een hardnekkige. Het wil maar niet verplaatsen, wel heeft het 'Russische' lage drukgebied terrein gewonnen maar helaas, daar hebben wij weinig aan. Vandaag is op het zuiden en een deel van Gelderland na overal wel wat neerslag gevallen. Ook was tussen de buitjes door de zon te zien. 

Gisteren hadden we zoals geheel onverwacht hetzelfde beeld, grotendeels bewolkt en valt wat motregen. Ook de temperatuur blijft boven het vriespunt, van 2 graden in het zuidoosten tot 6 in het noorden. 

Vandaag overdag hebben we hetzelfde recept als vandaag, zo kort had het weerbericht kunnen zijn. Bewolkt, met wat meer geluk dan vandaag even de zon maar ook een reële kans op (mot)regen. De zwakke tot matige wind komt uit het noordwesten.

Tot een volgende keer!

Soms was de zon te zien, ergens. Tussen de bewolking. (Foto: DJMO)
Soms was de zon te zien, ergens. Tussen de bewolking. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!