Handballers niet opgewassen tegen olympisch kampioen Frankrijk op EK

De Nederlandse handballers hebben niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen op het EK. Tegen olympisch kampioen Frankrijk deed het twintig minuten goed, maar uiteindelijk kwam het duidelijk te kort tegen de Franse handballers: 34-24.

Nederland kende niet de gewenste start tegen Frankrijk. Na vijf minuten spelen keek Oranje al tegen een 5-0 achterstand aan en leek het erop dat de Nederlandse handballers een zware avond tegemoet gingen. Toch kwam Nederland goed terug in de wedstrijd en na ruim twintig minuten stond het 12-12.

Frankrijk ging toch met drie doelpunten verschil de rust in (15-12). In de tweede helft liep Frankrijk uit naar 19-12 en was het vooral voor Oranje om de schade te beperken. Uiteindelijk stond na zestig minuten 34-24 op het scorebord.

Er volgen nog duels met Montenegro, wereldkampioen Denemarken en Kroatië. De eerste twee landen van de groep gaan door naar de halve finales.