Kandidate TVOH doet aangifte tegen Rietbergen, John de Mol reageert na zien #Boos

Voormalig TVOH-kandidate Nienke Wijnhoven gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma die van het weekend al bekende sexuele realties te hebben gehad met kandidates uit de talentenjacht.

Nienke vertelde van de week bij Beau haar schokkende relaas. Rietbergen had haar gevraagd om de studios boven in het gebouw te gaan bekijken. Toen Nienke mee liep bleken er echter geen studio's aanwezig te zijn en begon Rietbergen haar te 'bevoelen.' Lange tijd heeft ze gedacht dat ze zelf 'verkeerde signalen' had afgegeven, maar door alle ontstane commotie ziet ze in dat Rietbergen gewoon zijn handen thuis had moeten houden en heeft ze over het voorval durven vertellen.

Haar advocaat Sébas Diekstra heeft namens de oud-kandidate contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten.

Jeroen Rietbergen ontkent 'met klem' dat dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan deze aanranding. Dat zegt advocaat Peter Plasman, woordvoerder van Rietbergen, in een reactie op de aangifte.

John de Mol heeft via zijn zoon laten weten dat hij pas op het schandaal van The Voice zal reageren nadat hij donderdag het programma #Boos heeft gezien waarin Tim Hoffman een aantal openbaringen doet over seksueel wangedrag door medewerkers van The Voice.

Zie ook: 

RTL legt 'TVOH' stil wegens beschuldigingen seksueel misbruik

Beerput TVOH verder open: Anouk stapt per direct op en meer kritiek op de Mol

Tweede aangifte tegen Ali B, RTL schort de samenwerking op met The Voice-coach