Handballers voor het eerst naar tweede ronde EK na nipte winst tegen Portugal

De Nederlandse handballers hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het EK in Hongarije en Slowakije. In de laatste groepswedstrijd van de eerste ronde werd er nipt gewonnen van Portugal met 32-31 en eindigt Oranje als tweede in de poule achter IJsland.

Portugal had de beste start in het duel tegen Oranje en nam een 2-0 voorsprong, maar daarna nam Nederland het snel over van Portugal. De 2-0 achterstand werd snel omgezet in een voorsprong en gedurende de eerste helft bouwde Oranje de score verder uit en bij rust was het 17-13 in het voordeel van Oranje.

In het begin van de tweede helft liep het verschil op naar vijf doelpunten verschil, maar gedurende de tweede helft kwam Portugal langzaam terug en met nog vier minuten te spelen kwam zelfs langszij. Nederland moest zelfs gaan vrezen voor de winst nadat Portugal op voorsprong kwam met nog een paar minuten te spelen. Toch ging de winst toch nog naar Nederland nadat Kay Smits in de laatste tien seconden de winnende maakte.

In de volgende ronde van het EK komt Oranje in een poule van zes met naast IJsland ook Olympisch kampioen Frankrijk, Kroatië, Montenegro en titelhouder Denemarken. Op 20 januari speelt de volgende wedstrijd tegen Frankrijk.