Jamilon MŁlders wordt tijdelijk bondscoach bij hockeydames

De Duitse assistent Jamilon Mülders zwaait zoals verwacht de komende weken de scepter als bondscoach van de hockeydames. De voormalige bondscoach van Duitsland en China vervangt Alyson Annan, die vorige week per direct afzwaaide bij de regerend wereld- en olympisch kampioen.

De KNHB kiest met Mülders voor een tijdelijke oplossing. De interim-bondscoach krijgt de verantwoordelijkheid tot de herstart van de Hoofdklasse in maart. Technisch directeur Jeroen Bijl laat weten dat de KNHB zich ‘ondertussen beraadt over een oplossing voor de langere termijn.’

De 45-jarige Mülders, die 42 interlands voor Duitsland speelde en sinds september 2021 assistent-bondscoach is bij Oranje, staat deze week al als trainer voor de groep, die voor het eerst sinds de Spelen weer volledig bij elkaar komt. Mülders zit ook op de bank bij Oranje tijdens de vier Pro League-wedstrijden tegen Spanje en India, die in februari op het programma staan.

Jeroen Bijl, technisch directeur van de KNHB: "Jamilon Mülders kent onze dames en heeft internationaal veel ervaring. We zijn blij dat hij de komende periode bereid is het coachen over te nemen. De dames en staf kunnen zich met hem voorbereiden op de FIH Pro League wedstrijden tegen Spanje en India."

Vorige week werd Mülders door de KNHB gevraagd om de taken van de vertrokken Alyson Annan over te nemen. "Het was een moeilijke keuze. Ik heb er niet lang over na kunnen denken. Het was omdraaien en weggaan, of de ploeg ondersteunen. Ik heb voor dat laatste gekozen."

De interim-bondscoach wil dan ook niet als eindverantwoordelijke naar het WK. "Ik heb een contract tot en met het WK, maar als assistent. Ik word niet de nieuwe bondscoach en ik ben niet beschikbaar voor een traject naar Parijs toe. Dat kan ik niet en dat wil ik niet."