FOK! Wat een weer: flip,flap en flop

winterbanner

Dag dames en heren!  

U vraagt zich natuurlijk af wat de titel van dit weerbericht te betekenen heeft. Daar kan ik heel kort over zijn: dat weet ik zelf ook niet.  

Ik had werkelijk geen idee wat ik als titel kon gebruiken. De woorden mist en grijs die kennen we onderhand wel. Dus bedacht ik maar iets anders. Iets héél origineels, al zeg ik het zelf.  

Inderdaad was het vandaag op veel plaatsen weer een grijze boel. Er kwamen wel wat opklaringen voor, maar al vrij snel trok de boel weer helemaal dicht. In de westelijke helft was het erg nevelig met tot in de middag ook mist. Inmiddels is de mist zich opnieuw aan het uitbreiden. In het noordoosten lijkt die kans iets kleiner te zijn. Als het vannacht even opklaart dan kan het afkoelen tot dichtbij het vriespunt. Op de meeste plaatsen lijkt het echter een paar graden boven 0 te blijven.

Morgen hebben we een groot deel van de dag meer van hetzelfde. Toch gaat er wel iets veranderen. Er komt een zwakke storing naderbij en die trekt in de loop van de middag over ons land. Daar valt een klein beetje regen uit. Ik denk niet meer dan 1 tot 3 mm, Daarachter draait de stroming naar het noordwesten en de daarbij behorende wind dus ook. Deze kan aan zee uiteindelijk kracht 6 bereiken. De temperaturen liggen tussen de 3 graden in het zuidoosten tot 6 in het noordwesten.

In de avond klaart het dan ook op en door de aanwakkerende wind zal ook de mist weinig kans meer hebben. Later op de avond volgen er enkele buien die vanuit hetzelfde noordwesten aan komen waaien. Daar kan wat hagel of natte sneeuw bij zitten, en ook een klap onweer sluit ik niet helemaal uit.

Donderdag vinden we de buien met name in de noordelijke helft, terwijl het in het zuiden meestal droog blijft met af en toe zon. Het is dan wel fris met maxima rond de 5 graden.

Vrijdag en in het weekend lijkt het grijze en mistige weer opnieuw zijn intrede te doen.

Op de langere termijn lijkt het wat kouder te gaan worden met meer zon, maar een echte winterinval lijkt niet aan de orde te zijn. 

Met vriendelijke groet:

Knuffelbier.  

qltel in Sauerland (Foto: qltel)
Collega qltel geniet van een  paar vrije dagen in het Sauerland. Daar kwam hij zowaar nog wat sneeuwrestjes tegen. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!