FOK! Wat een weer: meer ruimte voor de zon

winterbanner

Hallo, hallo!

De dag begon met uitzondering van Zeeland en het uiterste zuiden van Zuid-holland bewolkt. Vanuit het noorden klaarde het wat op, later was ook vanuit het westen de zon zo nu en dan te zien. In het oosten is hier en daar een druppeltje neerslag gevallen.

Het was dus al beter dan vorige week, en dat op Blue Monday! We hebben nog altijd te maken met dat grote hoge drukgebied, de kern daarvan trekt morgen over Nederland naar het oosten. Een stuk verder in het oosten, op de grens van Oekraïne en Rusland zit de kern van een nieuw laag drukgebied dat zich los heeft gemaakt van een ander laag drukgebied, dat nu boven de Witte Zee ligt. De komende dagen verandert er weinig, wel daalt de temperatuur iets.

Vanavond blijft het droog en is het opgeklaard, met uitzondering in het noordoosten, daar zijn nog wolkenvelden te vinden. De wind is matig vanuit het west-noordwest. De temperatuur wisselt vannacht van 1 graad bij opklaringen tot 5 graden onder de wolken. Mist had ik niet echt gezien vandaag maar deze is morgen wederom te zien, vooral het zuidwesten is kandidaat hiervoor. In de loop van de dag wordt het wolkendek zwakker en is de zon te zien waar een gaatje ontstaat. Overdag wordt het zo'n 8 graden, mits er geen mist is. Dan is het zo rond de 5-6 graden.

Woensdag is de zon iets minder te zien, donderdag zien we een flinke wind ten bij de wadden. Maar dat is voor later, voor nu zeg ik:

Tot ziens!

Als er een gaatje is, laat de zon zich zien. (Foto: storm666)
Als er een gaatje is, laat de zon zich zien. (Foto: storm666) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!