Schansspringer Lindvik boekt ruime zege in Zakopane

Ook de schansspringers hebben hun voorlaatste World Cup-wedstrijd voor de Olympische Spelen van Beijing afgewerkt. In het Poolse Zakopane kwamen de mannen zondag individueel nog in actie, nadat er zaterdag al een landenwedstrijd werd gesprongen.

World Cup-leider Ryoyu Kobayashi deed het in de eerste ronde het best, maar de verschillen waren vrij klein. Vlak achter de Japanner stond de Oostenrijkse verrassing Daniel Tschofenig, voor de Noor Marius Lindvik, Karl Geiger uit Duitsland en de Sloveen Anze Lanisek. Daarna werden de verschillen iets groter, te beginnen met Daniel Huber uit Oostenrijk en de Zwitser Killian Peier op de zevende plek.

In de tweede ronde behield Peier zijn positie, waarna Huber hem voor wist te blijven. Ook Lanisek kon zijn plekje verzilveren, met nog vier man te gaan. Geiger nam op zijn beurt de leiding over, Lindvik deed het nog een klap beter. Tschofenig verloor drie plekken, alsnog een bijzonder knappe prestatie. Kobayashi mocht het afmaken, maar dat lukte niet: de Japanner werd zelfs 'slechts' vierde. Lindvik pakte de winst, voor Geiger en Lanisek.