Skicrossers strijden in mooie finales in Rocky Mountains

De beste skicrossers ter wereld waren in de afgelopen dagen in Canada, waar in de Rocky Mountains gestreden werd om twee World Cup-overwinningen. In Nakiska werd de voorlaatste pre-olympische wedstrijd gehouden, in de komende dagen komt men nog in actie in Idre Fjäll in Zweden.

Vrouwen
Op de eerste dag stond de dominante Sandra Näslund uiteraard weer in de finale, dit keer met de Duitse Daniela Maier, de Oostenrijkse Katrin Ofner en Näslund's concurrente Fanny Smith uit Zwitserland. Näslund kende weer eens een topstart, Smith moest in de achtervolging. De Zweedse vogel was echter ruimschoots gevlogen, Smith werd op gepaste afstand tweede en plek drie ging naar een dolgelukkige Maier.

Näslund en Smith stonden natuurlijk ook weer in de tweede finale, dit keer aangevuld met thuisfavoriete Marielle Thompson en de Française Alizée Baron. Näslund was wéér als beste weg, maar achter haar ging alles fout: Baron kwam überhaupt niet weg bij de start en Thompson en Smith gingen samen hard onderuit. Näslund pakte uiteraard de winst, Thompson kwam later over de finish bollen en werd tweede, Smith finishte niet en werd als derde geklasseerd.

Mannen
Zweden stond met twee mannen in de finale op dag één en dat waren er niet zomaar twee: broers David en Erik Mobärg namen het op tegen elkaar, de Duitser Tobias Müller en thuisfavoriet Kevin Drury. De beste start was voor David Mobärg, voor broer Erik en Drury. De Canadees worstelde zich ertussen en ook Müller kwam voorbij Erik Mobärg, die daarna onderuit ging. De familie kon in elk geval juichen, want David Mobärg won, voor Drury en Müller.

De Mobärg-broers moesten het op dag twee met een plek in de kleine finale doen, Canada had met Brady Leman en Kristofor Mahler twee finalisten en ook de Duitser Florian Wilmsmann en Ryan Regez uit Zwitserland streden mee. Mahler maakte de beste start, voor Wilmsmann, Regez en Leman. De vier bleven erg dicht bij elkaar, maar de posities veranderden niet meer en dus pakte Mahler zijn tweede World Cup-zege, voor Wilmsmann en Regez.