Dubbelzege voor Lamparter in World Cup noordse combinatie

De voorlaatste pre-olympische World Cup in de noordse combinatie is zondag afgerond in het Duitse Klingenthal, waar zondag net als een dag eerder een individuele wedstrijd op het schema stond.

De Oostenrijkers sloegen een mooie eerste slag bij het schansspringen: Johannes Lamparter, de winnaar van zaterdag, en Franz-Josef Rehrl mochten tegelijk als eersten aan het langlaufen beginnen. De Est Kristjan Ilves volgde op vier seconden, Ryota Yamamoto uit Japan op 32 seconden.

Het grote gevaar kwam van Noorwegen: Espen Andersen op 36 seconden en vooral Jørgen Gråbak op 41 seconden. Akito Watabe uit Japan mocht na 53 seconden op pad, de Duitsers Julian Schmid (+1:00), Vinzenz Geiger (+1:01) en Manuel Faisst (+1:03) konden een mooi treintje gaan vormen.

Lamparter, Rehrl en Ilves zaten uiteraard snel bij elkaar en hielden een prima tempo vast: halverwege zat Gråbak nog altijd op een kleine halve minuut, de Duitse trein zat op zo'n vijftig seconden. Met twee kilometer te gaan zaten de drie koplopers nog altijd samen, Andersen en Gråbak volgden op twintig seconden en de Duitsers zaten op driekwart minuut.

Op het beslissende klimmetje liet Lamparter op overtuigende wijze zijn medekoplopers achter zich, op weg naar een nieuwe zege. Ilves wist Rehrl in een mooie sprint te kloppen en werd knap tweede, Gråbak werd voor Andersen vierde op negentien tellen.