Uitslag sc Cambuur - Sparta Rotterdam

SC Cambuur en Sparta Rotterdam hebben in Friesland gelijkgespeeld. Het werd 1-1. Bij de Friezen zat trainer De Jong na zijn ziekteperiode weer op de bank.

De Rotterdammers begonnen fel aan de wedstrijd en kregen kansen via Dalmau en Thy. In de 33e minuut kwam Cambuur echter op voorsprong. Een keepersblunder was daar verantwoordelijk voor. Coremans, die Okoye verving die actief is op de Afrika Cup, plukte een voorzet vanaf links uit de lucht maar vervolgens liet hij de bal uit zijn handen vallen en via zijn knie gaat de bal zijn eigen doel in.

Sparta bleef ook na rust de gevaarlijkere ploeg en in de 77e minuut werd dat beloond. Dalmau kreeg de bal en haalde uit tijdens zijn debuut voor Sparta. In het vervolg waren er nog kansen op de 1-2 voor Crooy en Thy op de 1-2 en aan de andere kant voor Brey en Uldriks maar gescoord werd er niet meer.

sc Cambuur Leeuwarden

1 - 1

Sparta Rotterdam

33' Coremans e.d.    77' Dalmau

Gele kaart: Bangura, (sc Cambuur Leeuwarden), Beugelsdijk, (Sparta Rotterdam)

Stadion: Cambuur Stadion, Leeuwarden