Mogulskiër komt zwaar ten val, Kingsbury en Horishima wisselen World Cup-zeges uit

De beste mogulskiërs ter wereld kwamen deze week weer in actie in de World Cup en wel in het Amerikaanse Deer Valley, een skiresort in Utah. Daar werden twee wedstrijden afgewerkt, beiden volgens het reguliere format - dual moguls stonden niet op het programma.

Mannen
Op dag één liet dé grootheid van het mogulskiën weer eens zien waarom hij de beste is: de Canadees Mikael Kingsbury scoorde 83,28 punten in de finale en dat leverde hem de winst op. Zijn naaste concurrent, de Japanner Ikuma Horishima, werd weer eens tweede, dit keer met 81,98 punten. Plek drie was voor diens landgenoot Kosuke Sugimoto, die tot 79,02 punten kwam.

De Amerikaan George McQuinn kwam ernstig ten val in zijn eerste World Cup-finale: bij de tweede sprong raakte hij de schans met zijn hoofd en vloog hij ogenschijnlijk al bewusteloos door de lucht. De schrik zat er stevig in, maar hij lijkt er relatief goed vanaf gekomen te zijn en was een dag later ook weer voorzichtig actief op social media.

De tweede dag leverde wederom een duel op tussen Kingsbury en Horishima en dit keer was het de Japanner die de winst pakte: met 84,04 punten bleef hij Kingsbury's 82,84 punten voor. Walter Wallberg uit Zweden troefde landgenoot Ludvig Fjallstrom af en werd met 79,62 punten keurig derde.

Vrouwen
Perrine Laffont hoopt volgende maand haar olympische titel te verdedigen en de Française liet op dag één in elk geval zien in vorm te zijn. Met 80,20 punten haalde ze de winst binnen, maar spannend was het wel: de piepjonge Japanse Anri Kawamura werd met 80,03 punten tweede, voor de 79,84 punten van de Australische Jakara Anthony.

Op dag twee sloeg Kawamura terug: ze scoorde 80,89 punten in de finale en dat was genoeg voor de winst. Anthony pakte met 80,38 punten opnieuw een podiumplek, Laffont moest dit keer met 80,02 punten genoegen nemen met de derde positie.