Uitslag Go Ahead Eagles - RKC

RKC Waalwijk is 2022 begonnen met een zege. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd er met 0-2 gewonnen en boekte daarmee de eerste uitzege sinds 27 november 2020.

Na iets meer dan twintig minuten kwam RKV in Deventer op voorsprong. RKC-doelman Etienne Vaessen zorgde voor de assist bij het openingsdoelpunt. Uit een uittrap van de keeper zorgde Finn Stokkers voor de 0-1. Nog in de eerste verdubbelde Michiel Kramer voor de 0-2. Warner Hahn ging in de fout, waarna de spits van RKC makkelijk kon binnenschieten.

In de tweede helft probeerde Go Ahead Eagles het wel, maar veel zat er niet in bij de thuisploeg. RKC bleef de makkelijk op de been en pakte de eerste uitzege in ruim één jaar. Door de zege van de ploeg uit Waalwijk stijgt het naar de veertiende plaats.