Uitslag FC Twente - sc Heerenveen

FC Twente heeft een moeizame overwinning geboekt op sc Heerenveen. In Enschede werd het 2-0.

De eerste helft verliep rommelig. De meeste kansen waren voor de Friezen. Zo zag Kaib zijn schot belanden op de vuisten van keeper Unnerstall en Tahiri schoot naast. Voor de thuisploeg was onder meer Van Wolfswinkel gevaarlijk, maar doelman Mous stond op zijn plek.

Heerenveen begon sterk aan de tweede helft. Tot tweemaal toe verzuimde Stevanovic foutjes van Twente af te straffen. Een klein kwartiertje voor tijd zorgde een blunder van Heerenveen-doelman Mous ervoor dat Twente op 1-0 kwam. De bal stuiterde van de voet van de keeper en invaller Ugalde. Twee minuten voor tijd was het Van Wolfswinkel die de wedstrijd besliste door een penalty raak te schieten.

FC Twente

2 - 0

sc Heerenveen

77' Ugalde
 88' V. Wolfswinkel(pen)

Stadion: Grolsch Veste, Enschede