FOK! Wat een weer: moeilijk vervangbaar slot

winterbanner

Mogge!

De deur zit op slot. Helaas ben ik de sleutel van de atmosfeer ook even kwijt geraakt en sleutelmakers zijn echter in geen velden of wegen te bekennen. Dus ik ben bang dat het huidige weertype minstens nog de hele komende week aan zal houden. Vrolijk worden we daar natuurlijk niet van.

Lichtpuntjes zijn er wel. Er zijn wel degelijk plaatsen waar het soms even verrassend mooi weer is geworden. Dat zagen we eerst in het noorden van het land, maar de afgelopen twee dagen met name in het zuiden van het land. Op die plaatsen was het werkelijk prachtig weer met een strakblauwe lucht en temperaturen rond een graad of 7.

Helaas moest het meerendeel van ons het doen met een zeer hardnekkig wolkenpakket. Ook waren er gebieden waar de mist niet of nauwelijks oploste. De grijze dagen rijgen we zo aaneen.

Het hogedrukgebied waar we de afgelopen week mee te maken hadden begint zich nu wat naar het oosten te verplaatsen. Geen paniek, een nieuw en even krachtig hogedrukgebied neemt haar plaats in. En helaas komt de kern daarvan wederom op dezelfde positie te liggen.

Héél even wurmt zich morgen een kleine storing tussen deze systemen in. Dat wil zeggen dat er morgen op veel plaatsen wat regen gaat vallen. Door de hogedrukstanden zal het echter niet om grote hoeveelheden gaan. Ik verwacht hooguit zo'n 1 tot 4 mm.  De wind wakkert wel even aan uit het westen en is matig tot vrij krachtig. Mogelijk klaart het spontaan even op en als dat gebeurd dan zal dat met name langs de kust gebeuren. De temperaturen liggen rond de 6 graden.

Volgende week heeft de bewolking verruit de overhand. Toch zijn een paar mooie momenten zeker niet uitgesloten, maar verwacht daar maar niet veel van. Neerslag van betekenis valt er beslist niet. Vriezen doet het ook vrijwel niet. Ook de temperaturen overdag schommelen niet veel en liggen over het algemeen rond de 7 graden.

Kortom: Heel weinig variatie in het weerbeeld. Noch winter, noch zomer, noch herfst en noch lente.

Fijn weekend!  

 Mist en zon in Pur (Foto: Pukeko)
De zon heeft weinig kracht. Mist lost daardoor moeizaam op. In Purmerend zag Pukeko dit tafereeltje. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!