Biatleten ÷berg en Fillon Maillet winnen sprints

De World Cup biatlon is neergestreken in het Duitse Ruhpolding, voor het tweede evenement in het traditionele januaridrieluik: Oberhof, Ruhpolding en Antholz. De sprints werden er al afgewerkt, later volgen nog estafettes en achtervolgingen.

Sprint vrouwen
Marte Olsbu Røiseland was met tien treffers snel aan de finish, maar de Noorse moest lijdzaam toezien hoe Elvira Öberg haar tijd ging verpulveren. De Zweedse, bezig aan het seizoen van haar absolute doorbraak, schoot ook tien keer raak en verwees Røiseland met 21,6 seconden naar de tweede plek. Die hield ze wel vast: plek drie was op 29,7 seconden voor de Italiaanse Dorothea Wierer, net als Dzinara Alimbekava uit Wit-Rusland (+30,2) foutloos bij het schieten.

Sprint mannen
De eerste écht scherpe tijd werd zeer verrassend neergezet door Vytautas Strolia uit Litouwen, die de wedstrijd van zijn leven neer wist te zetten. Quentin Fillon Maillet was wel een klap beter: de Fransman schoot ook tien keer raak en dook 33,6 seconden onder Strolia's tijd door. De Litouwer zag het podium uiteindelijk nog verdwijnen en werd nét vierde: Benedikt Doll uit Duitsland pakte op 7,2 seconden de tweede plek, de Wit-Rus Anton Smolski werd op 32,1 seconden ondanks één misser derde.