Evenement Dying Light 2 toont nieuwe gameplay en co-op features

Dying Light-ontwikkelaar Techland heeft in hun laatste 'Dying to Know'-evenement een boel nieuws over de langverwachte sequel losgelaten. We zien nieuwe gameplay en talloze aspecten van de game worden uitgelegd.

Er wordt onder andere diep ingegaan op de co-opmodus in Dying Light 2. De gehele game is met maximaal vier spelers door te spelen en biedt enkele opvallende features voor de co-op. Zo is er altijd één host aanwezig die daadwerkelijke voortgang boekt in de verhaallijn, al mogen de andere spelers wel hun bij elkaar geraapte loot en character progression behouden. Zodra er een belangrijke keuze in de verhaallijn gemaakt moet worden, mogen alle spelers stemmen, maar is de doorslaggevende keuze uiteindelijk aan de host om te maken. Het spel is helemaal uit te spelen in co-op. 

Als je liever gewoon alleen de nieuwe gameplay wil zien, check dan de tweede trailer hieronder. Dying Light 2 verschijnt al op 4 februari voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en een cloud-based versie voor Nintendo Switch.