Bekijk 15 minuten gameplay van pc-versie God of War

Op het YouTube-kanaal van PlayStation Access is een 15 minuten durend filmpje geplaatst van gameplay van de pc-versie van God of War, de voormalige razendpopulaire PlayStation exclusive. De game wordt gedraaid in 4K met 60 frames per seconde. Om de game in die hoedanigheid te draaien is echter wel een behoorlijke beefy game-pc nodig.

God of War verscheen al in 2018 voor PlayStation 4 en voerde sindsdien velerlei GOTY-lijstjes aan en werd daarnaast overladen met awards/accolades. Vanaf morgen is de hack-n-slash-game dan ook eindelijk te spelen op pc. De pc-versie kan logischerwijs een stuk meer op gebied van graphics dan de PlayStation 4 en 5, maar daar is dan ook serieuze hardware voor nodig.

Om de game in 4K60 te draaien met alles op ultra, wordt een RTX 3080 aangeraden, een videokaart die ten tijde van schrijven rond de €1700 kost. Mocht je genoegen nemen met 1080p bij 60 frames per seconde, dan zou ook een GTX 1070 moeten volstaan. Voor een volledig overzicht van systeemeisen bij welke settings, klik hier.