FOK! Wat een weer: waar de mist heerst

winterbanner

Brr, hallo!

Het is hier ijskoud, maar gelukkig wel droog, zong Guus Meeuwis ooit. Dat liedje zat in mijn hoofd toen ik vanochtend na vakantie weer op fietse zat, wat mij van Brabant naar Drente bracht, in Gelderland. In het hele land was het koud, maar gelukkig wel droog.

Vanavond is er meer bewolking en trekt een regengebied vanuit het noordwesten langzaam naar het zuidoosten, de lichte regen die er uit komt, neemt af waarna het opklaart. In het zuidoosten begint de ochtend dan met motregen, het overblijfsel van het regengebied. Vriezen gaat het niet doen met temperaturen tussen de 2 en 5 graden.

Overdag is plaatselijk mist die blijft hangen, zoals hier vandaag goed te zien was. Het zicht was niet veel meer dan 300 meter. In het noorden des lands zijn opklaringen maar de zon laat zicht niet heel veel zien. De temperatuur ligt met 3 tot 7 graden een stukje minder koud dan vandaag. 

Morgen dus iets warmer op fietse, met een matige wind uit verschillende richtingen. 

 Storm66 is onderweg naar Oostenrijk, in Duitsland schoot zij dit witte plaatje (Foto: Storm666)
Storm666 is onderweg naar Oostenrijk, in Duitsland schoot zij dit witte plaatje (Foto: Storm666)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!