Wolff terug als bondscoach baansprinters

René Wolff is na ruim vier jaar terug als bondscoach van de sprintploeg bij het baanwielrennen. De 43-jarige Duitser is de opvolger van Hugo Haak, die in november zijn vertrek aankondigde. Wolff was tot en met de Olympische Spelen van Rio al in deze functie actief en was de afgelopen olympische cyclus in dienst bij de wielerbond van Nieuw-Zeeland.

Wolff was tussen 2010 en 2017 al de bondscoach van de Nederlandse baansprinters. In zijn eerste periode werden drie olympische medailles veroverd. In 2012 pakte Teun Mulder in Londen brons op de keirin en in Rio de Janeiro (2016) was er zilver voor Mathijs Büchli en goud voor Elis Ligtlee op dat onderdeel. 

Wolff gaat enthousiast aan de slag met de Nederlandse sprinters "Ik vind het een eer om het werk van Hugo voort te mogen zetten. Ik heb met bewondering gevolgd wat hij de afgelopen jaren heeft neergezet. Het is voor mij een enorme uitdaging om met deze succesvolle groep toe te werken naar de volgende Olympische Spelen van Parijs in 2024. Ik kijk ernaar uit om met de topsportgroep aan de slag te gaan en hen te helpen een volgende stap te maken. Maar wil binnen de door Jan van Veen opgezette structuur de talenten daar nadrukkelijk in meenemen. Nieuwe talenten vinden blijft ook een uitdaging." Naast de sportieve uitdagingen geeft Wolff aan het prettig te vinden om ten tijde van de huidige COVID-19 pandemie dichter bij de familie te zijn. Hij sluit in februari aan bij de sprinters, die dan in Portugal een trainingsstage hebben in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Wolff vertrok na de Spelen van Rio omdat hij het beschikbare budget niet toereikend vond om optimaal naar de Olympische Spelen van Tokio toe te werken. Hij ging eerst aan de slag bij NOC*NSF, maar keerde een jaar later als bondscoach van de Nieuw-Zeelandse sprinters terug op de wielerbaan. Vorige maand stapte hij daar op en dat versterkte de geruchten dat Wolff terug zou keren bij de KNWU.