VS: politieagenten doen spectaculaire redding piloot uit neergestort vliegtuigje

Op klaarlichte dag maakt een piloot een noodlanding in zijn kleine vliegtuigje op het spoor in Los Angeles. Maar de gewonde man kan zich niet zelf uit het vliegtuigwrak bevrijden. Als er een trein nadert, dreigt het ergste te gebeuren. Maar verschillende politieagenten haasten zich om te helpen.

De video van een dramatische reddingsoperatie in de Amerikaanse metropool Los Angeles zorgt momenteel voor veel ophef op internet. De politie publiceerde zondagavond laat (lokale tijd) een filmpje waarin te zien is hoe hulpdiensten een bebloede gewonde uit een klein vliegtuigje halen dat op een treinspoor is neergestort. Enkele seconden later dendert een trein over het wrak en vliegen de brokstukken in het rond.

Binnen een paar uur werd de 18 seconden durend filmpje op Twitter op video zo'n 1,3 miljoen keer geklikt. De agenten "toonden heldhaftigheid en snelle actie door het leven van een piloot te redden", schreef de politie op Twitter over de video.

Na te zijn opgestegen van Whiteman Airport maakte het vliegtuigje in de namiddag een noodlanding op spoorrails aan de andere kant van het luchthaventerrein, aldus onder meer de instantie die verantwoordelijk is voor de rampenbestrijding. Het vliegtuig zou zonder brandstof komen te zitten. De piloot had lichte verwondingen.

Volgens de brandweer was hij de enige persoon aan boord. Er zijn geen andere slachtoffers gemeld. Brandweerlieden hadden een kleine brandstoflekkage onschadelijk gemaakt, er is geen brand geweest. De treindienstregeling werden 's avonds weer hervat.