Snowboardcrosser De Blois twee keer in top-6 in World Cup

In het Russische Krasnoyarsk werd dit weekeinde gestreden in de World Cup snowboardcross, met op zowel zaterdag als zondag een wedstrijd. Glenn de Blois verdedigde de Nederlandse eer en dat deed hij wederom bepaald niet onverdienstelijk.

Zaterdag
De vrouwenfinale werd gevormd door vier nationaliteiten: de Britse Charlotte Bankes, Chloe Trespeuch uit Frankrijk, Belle Brockhoff namens Australië en de Amerikaanse veterane Lindsay Jacobellis. Brockhoff kende een geweldige start, maar Bankes sloot al snel aan en ook Trespeuch kwam er bij. De Britse was echter niet te kloppen en dus was de winst voor Bankes, vóór Trespeuch en Jacobellis, die Brockhoff ook nog passeerde.

In de mannenfinale werd Duitsland vertegenwoordigd door Paul Berg en Martin Nörl, met verder nog de Fransman Merlin Surget en Julian Lüftner uit Oostenrijk in de eindstrijd. De beste start was voor Surget en Lüftner, maar Nörl en Berg waren niet ver weg. Met zeer handig positioneren pakte Nörl de leiding en die stond hij niet meer af, Surget en Lüftner vergezelden hem op het podium - Berg ging onderuit in een ultieme poging het podium te halen. Glenn de Blois werd in de halve finales uitgeschakeld en werd tweede in de kleine finale, een prima zesde plek dus voor de Nederlander.

Zondag
Opvallend genoeg werd de finale gevuld met exact dezelfde vier namen als een dag eerder: Bankes, Trespeuch, Brockhoff en Jacobellis. Ook nu was de beste start voor Brockhoff, maar Bankes kwam er al snel onderdoor. De Britse werd nog even aangevallen, maar sloeg het af en pakte opnieuw de overwinning, voor Trespeuch, Jacobellis en de snelheid tekort komende Brockhoff - exact dezelfde uitslag als in de eerste finale.

Nörl stond wederom in de finale, ditk eer streed hij tegen de Australiër Adam Lambert, Jakob Dusek uit Oostenrijk en de Canadees Eliot Grondin. Grondin ging er als een dolle vandoor, maar werd vervolgens in twee bochten tijd door iedereen ingehaald. Nörl pakte de leiding en Lambert volgde, maar Grondin kwam ook naar voren. Nörl hield vol en pakte zijn tweede opeenvolgende zege, Dusek werd ineens nog tweede, voor Grondin en Lambert. De Blois haalde ook nu de kleine finale en won die dit keer, dus hij werd uiteindelijk vijfde.