Biatleten Loginov en RÝiseland winnen sprint in mistig Oberhof

De World Cup biatlon is neergestreken in het Duitse Oberhof, waar het er eerder in de week nog niet zo best uit zag: er was meer asfalt dan sneeuw te zien. Gelukkig kwam de sneeuwval gedurende de week dan toch en dus konden de wedstrijden doorgang vinden, te beginnen met de sprints op vrijdag.

Mannen
Sturla Holm Lægreid uit Noorwegen was de zevende die vertrok en hij deed het uitstekend: één misser was gezien de mistige omstandigheden keurig en zijn tijd aan de finish bleef lang staan. De winst zou het hem echter niet opleveren, want ondanks twee missers ging de Fransman Emilien Jacquelin negen seconden onder zijn tijd door.

Ook Jacquelin moest genoegen nemen met minder dan de winst, want die was voor een Rus: Alexander Loginov hield het bij één misser bij het staand schieten en was op de langlaufski's snel genoeg om Jacquelin zes seconden voor te blijven. Lægreid bleef wel op het podium staan, de Duitsers Johannes Kühn en Roman Rees kwamen net tekort.

Vrouwen
Marte Olsbu Røiseland vertrok als derde en schoot negen van de tien schijven omver. Vervolgens moest ze toekijken hoe de een na de ander snel onderweg was, maar vooral bij het staand schieten in de fout ging - onder meer Kristina Reztsova uit Rusland en de Tsjechische Marketa Davidova gaven zo een serieuze kans op de winst weg.

Røiseland's tijd zou niet meer verbroken worden, slechts twee dames kwamen zelfs nog in de buurt: Hanna Sola uit Wit-Rusland liet twee schijven overeind staan, de Française Julia Simon hield het bij één misser en beiden waren ze 7,1 seconden langzamer dan Røiseland - een gedeelde tweede plek dus.