Jongeren aangehouden voor brandstichting Go Sharing scooter

De politie heeft deze week vijf minderjarige verdachten verhoord, omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij brandstichting van een Go Sharing scooter op de Zeldertsedreef in Amersfoort.

Op woensdagavond 13 oktober meldden getuigen dat er een scooter in brand werd gestoken op de speelplaats “De Draak” aan de Zeldertsedreef in de wijk Nieuwland. Ten gevolge van de brand ontstond er ook grote schade aan de speeltoestellen en de ondergrond van de speelplaats met een geschat schadebedrag van 40.000 euro.

De politie startte direct een onderzoek en meldde het incident op socialmedia-accounts van de wijkagenten. De politie hoorde meerdere getuigen en betrok camerabeelden in het onderzoek. Dit leidde tot een herkenning van de verdachten met arrestaties tot gevolg. Het gaat om jongeren in de leeftijd tussen 13 en 16 jaar oud en allen afkomstig uit de gemeente Amersfoort.

De jongeren zijn verhoord en overgedragen aan de ouders. Het dossier wordt overlegd aan het Openbaar Ministerie voor verdere afdoening. Er wordt een schadeprocedure opgestart.