FOK! Wat een weer: Buien en veel wind

winterbanner

Vandaag is er tamelijk veel bewolking en trekt een gebied met buien van noord naar zuid over het land. Lokaal is hagel mogelijk, evenals onweer. In het oosten kan er in de ochtend ook natte sneeuw vallen. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De west- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind in de ochtend stormachtig zijn met (zware) windstoten van ca. 75 km/u, aan zee 80-90 km/u. De wind draait geleidelijk naar west tot noordwest en neemt vanaf de middag wat in kracht af.

In de nacht naar donderdag zijn er wolkenvelden, vooral landinwaarts afgewisseld door enkele opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minima liggen landinwaarts in opklaringsgebieden rond het vriespunt met kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Elders liggen de minima enkele graden boven nul. De noordwestelijke wind is boven land zwak tot matig, aan zee eerst nog (vrij) krachtig.

Donderdag overdag schijnt de zon af en toe en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de avond neemt de bewolking verder toe en later volgt er in het westen regen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een zwakke tot matige wind die in de loop van de dag van west naar zuid tot zuidwest draait. In de avond neemt de wind toe, aan zee en op het IJsselmeer tot krachtig of hard. (Bron: KNMI)

Mooi weer in de zon (Foto: Storm666)
Een fraaie foto van een mooi Hollands landschap. (Foto:Storm666)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.