PSV-speler Pr÷pper stopt per direct met voetbal

PSV-speler Davy Pröpper stopt per direct met profvoetbal, zo laat PSV vanmiddag weten. De middenvelder heeft zijn nog 1,5 jaar lopende contract bij de Eindhovenaren laten ontbinden. Pröpper zegt dat hij zich "niet comfortabel voelt in de voetbalcultuur".

"In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor. Ik vond het ontzettend lastig de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren en mijn leven helemaal te laten bepalen door het drukke voetbalschema. De coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden heeft mij toen ook geen goed gedaan", zo ligt Pröpper zijn beslissing toe op PSV.nl.

"Ik ben de club heel erg dankbaar dat ze me hebben gehaald deze zomer. Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee", zo vult de 30-jarige middenvelder aan.

De keuze van Pröpper lijkt definitief. "Ik heb voor de Kerst de knoop doorgehakt en dat voelt als een opluchting. Hierdoor weet ik dat het de juiste keuze is."

De 19-voudig international gaat zich de komende tijd bezinnen op zijn toekomst. "Ik ga  uitzoeken wat ik precies wil, waar mijn passies en interesses liggen en wat ik wil oppakken. Natuurlijk heb ik ook veel mooie momenten gehad die ik koester. Of ik het voetballen toch niet ga missen? We gaan het allemaal wel zien. Voor nu wil ik mijn gezin, familie en vrienden bedanken voor alle steun die ik van ze heb gekregen. Nu heb ik tijd om in hen te investeren."

Directeur Voetbalzaken John de Jong heeft alle begrip voor de keuze van Pröpper. "Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij zijn steentje zou bijdragen aan nieuwe successen voor de club, maar ik waardeer zijn eerlijkheid. Zijn eerlijkheid naar de club, maar ook naar zichzelf. Daarom is PSV hem dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de club in al die jaren en het kampioenschap dat we met hem hebben behaald."

Als vervanger van Pröpper trekt PSV Heerenveen-middenvelder Joey Veerman aan.