Wright opnieuw wereldkampioen darts na geweldig slotstuk

In het Londense Alexandra Palace is het wereldkampioenschap darts na bijna drie weken afgerond. In de finale rekende Peter Wright uit Schotland af met de Engelsman Michael Smith, wat Wright zijn tweede wereldtitel opleverde.

Wright begon uitstekend aan het duel door via onder meer een 124-finish de eerste twee sets te winnen. Smith begon echter op gang te komen na een 167-finish, Wright gooide 117 uit, maar moest toch weer twee sets uit handen geven: 2-2.

Vervolgens werd het een zenuwslopende strijd: Wright kwam op voorsprong, Smith kwam terug...Smith kwam op voorsprong, Wright kwam terug naar 4-4. In de beslissende leg van set negen probeerde Wright 170 uit te gooien met Smith op 226 - onnodig dus, en de misser kostte hem uiteindelijk de set.

Smith gaf dan weer een 2-0 voorsprong weg in de tiende set: hij leek weinig meer te raken en Wright gooide er een geweldige eindsprint uit. De volgende set ging in 3-0 naar Snakebite en in de twaalfde set maakte hij het af: dubbel-16 leverde hem zijn tweede wereldtitel op.

Michael Smith - Peter Wright (Bron: PDC)
Michael Smith - Peter Wright (Bron: PDC)