Wade en Anderson naar halve finales WK darts

James Wade en Gary Anderson staan in de halve finales van het wereldkampioenschap darts. Wade gunde Mervyn King geen set en Anderson was met 5-2 te sterk voor Luke Humphries.  

Wade en King haalden met 81 gemiddeld geen topniveau in Ally Pally. Wade was met 1 op 2 op de dubbels wel strak aan het finishen. King noteerde een percentage van slechts 12,5%. Het is voor Wade de vierde keer in zijn carrière dat hij bij de laatste vier staat op het wereldkampioenschap. Eerder deed hij dat in 2009, 2012 en 2013, maar toen was deze ronde ook het eindstation. Wade speelt in de halve eindstrijd tegen de winnaar uit de partij tussen regerend wereldkampioen Gerwyn Price en Michael Smith.

Gary Anderson won met 5-2 van Humphries, die nog wel de eerste set met 3-0 won. Anderson bleef steeds cool in de vijfde leg. Er gingen vier sets over vijf legs en deze werden allemaal gewonnen door The Flying Scotsman. Bij een stand van 2-2 in de vijfde set gooide de Schot 110 om op 3-2 te komen. Ook de zesde set ging met 3-2 naar de nummer zes van de plaatsingslijst, al miste Humphries daarvoor wel een setpijl op dubbel 16.

In de zevende set kreeg Humphries opnieuw kansen. De Engelsman liet zijn drie setpijlen onbenut, waarna Anderson met een 80-finish de klus klaarde. Anderson speelt zondagavond bij de laatste vier tegen de winnaar uit het duel tussen Peter Wright en Callan Rydz.

De twee kwartfinales Price - Smith en Wright - Rydz worden zaterdagavond gespeeld. De halve finales zijn zondag en de finale is maandag.