Tijsterman na mislukt WK weg als bondscoach handbalsters

Monique Tijsterman is niet langer bondscoach van de Nederlandse handbalsters. Het Nederlandse Handbal Verbond (NHV) heeft in onderling overleg met de Amsterdamse besloten dat haar contract als Adje Interimmer niet wordt verlengd.

De 52-jarige Tijsterman werd in september op interimbasis aangesteld als bondscoach. Ze nam de taken over van de vertrokken Emmanuel Mayonnade. Het Nederlandse team werd in de kwartfinales uitgeschakeld. Toen beide partijen er niet uitkwamen over een nieuw contact was het einde verhaal voor Mayonnade. 

Onder leiding van Tijsterman wist Oranje zich in december niet te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. Oranje werd derde in een groep met Zweden en de latere wereldkampioen Noorwegen. Ook zat Tijsterman op de bank bij de eerste twee kwalificatieduels voor het EK van 2022. Beide wedstrijden werden probleemloos gewonnen.

Tijsterman had er al rekening mee gehouden dat ze haar contract niet verlengd zou worden. "Ik ben er trots op dat ik deze mooie kans heb gekregen en wist vooraf dat dit een tijdelijke baan was." NHV moet dus op zoek naar een nieuwe bondscoach. "We gaan de tijd nemen om met alle betrokkenen een profiel op te stellen en daarmee op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat", vertelt technisch directeur Sjors Röttger.