Darter Cross na fraaie strijd naar achtste finales, ook Wright door

Darter Rob Cross staat in de achtste finales van het wereldkampioenschap in Londen. In het Alexandra Palace rekende de Engelse oud-wereldkampioen in een mooie strijd af met de Noord-Ier Daryl Gurney: 4-3.

Cross trok de eerste twee sets met 3-2 naar zich toe, de volgende twee sets in de hoogstaande partij werden met dezelfde cijfers onderling verdeeld. Pas in de vijfde set viel er een 3-1 te noteren en wel voor Gurney, waarna Cross het in de zesde set af leek te maken.

Op 2-0 liet Cross een eerste kans liggen om het af te maken, in de vijfde leg ging 99 voor de wedstrijd niet uit en liet hij 10 ook liggen: Gurney maakte het met een 76-finish af en trok de stand gelijk. Met finish van 89 en 116 kwam Cross weer op 2-0, alvorens Gurney 116 uitgooide. Dit keer maakte Cross het echter wél af: met Gurney op 121 gooide hij 170 uit voor de wedstrijd.

Peter Wright nam het op tegen Damon Heta, die de eerste twee sets ietwat verrassend naar zich toe trok. Vervolgens wisselde de Schotse oud-wereldkampioen weer eens van pijlen, waarna hij met finishes van 161 en 92 op 2-2 kwam. In set vijf liet hij geen leg liggen en ook in de zesde set was Wright veel beter - de dartswissel was succesvol en Wright won met 4-2.