Darter Price via sudden death langs Huybrechts, Clayton maakt indruk

Op het wereldkampioenschap darts in Londen heeft Gerwyn Price zich geplaatst voor de achtste finales. De Welshman moest wel alles uit de kast halen, want Kim Huybrechts uit België bood de wereldkampioen bij tijd en wijlen flink partij.

Price begon overtuigend door de eerste set met 3-0 te winnen tegen een matige Huybrechts, maar de Belg herpakte zich in set twee en met een fraaie 120-finish trok hij ook de derde set naar zich toe. Set vier ging middels een 130-finish met 3-0 naar Price, die in set vijf profiteerde van blunders van Huybrechts en met finishes van 112 en 120 de set won.

Nog eens een 120-finish - met Huybrechts op dubbel-8 voor de set - bracht Price op matchpoint, maar een baggerleg van de Welshman schonk zijn opponent de set. In de beslissende set mocht Price op 3-2 vanaf 151 voor de wedstrijd gooien, maar dat ging mis. Huybrechts weigerde vervolgens op 4-4 om op voorsprong te komen: met negen darts kreeg hij 94 niet uit. Price profiteerde, Huybrechts trok de stand met een geweldige twaalfdarter alsnog gelijk en in de sudden death-leg was het toch Price die met een 76-finish de winst pakte.

De tweede en laatste partij van de avond was een stuk minder enerverend. Price's landgenoot Jonny Clayton nam het op tegen de Duitser Gabriel Clemens, die er niet echt aan te pas kwam. Zo nu en dan won hij een leg, vier in totaal, maar daar bleef het ook wel bij. Met een gemiddelde van ruim boven de honderd won Clayton op z'n dooie gemakje, hij mag zich op gaan maken voor een achtste finale tegen Michael Smith.