'Brobbey definitief weer terug naar Ajax'

De terugkeer van Brian Brobbey is rond, de 19-jarige spits die een half jaar geleden de club transfervrij verliet is weer terug. Ajax huurt Brobbey van de Duitse club RB Leipzig. De Amsterdammers wilde graag een optie tot koop in de huurovereenkomst, maar dat zat er niet in. Dit schrijft De Telegraaf.

Brobbey, opgegroeid onder de rook van de Arena, vertrok afgelopen zomer naar de huidige nummer 10 van de Bundesliga. Veel minuten maakte hij daar niet. Hij mocht pas twee keer starten in de basis en moest het voor de rest doen met invalbeurten, zo lezen we op AT5.nl.

Bij Ajax mocht de spits veel meer spelen, zoals hij eerder zelf al aangaf. De jonge spits speelde 19 duels mee met het eerste en wist daarin zes keer te scoren en twee assists te geven.

Afrika Cup
De terugkeer van Brobbey is voor coach Erik ten Hag van belang, aangezien de oefenmeester het de eerste wedstrijden zonder vaste spits Sébastien Haller moet doen. Haller komt met zijn Ivoorkust uit op de Afrika Cup en mist daardoor onder andere de wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV.

In de huurovereenkomst staat geen optie tot koop, dat is wel iets wat de Amsterdamse club graag had gewild. De Duitsers wilde daaraan niet mee werken, waardoor de gesprekken voor een definitieve terugkeer pas van de zomer van start kunnen.