FOK! Wat een weer: bewolkt, in het zuiden mogelijk onweer

winterbanner

Vanochtend is het bewolkt en van het zuidwesten uit gaat het van tijd tot tijd regenen. In het Waddengebied komt er eerst ook mist voor. In de middag wordt de neerslag meer buiig van karakter en is er in het zuiden bij een bui een kleine kans op onweer en windstoten tot 70 km/uur. Later in de middag en in de avond gaat de neerslag zich tot het zuidoosten beperken en wordt het in de noordwestelijke helft overwegend droog. De maxima lopen uiteen van 6°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag naar west tot zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. In het zuidwestelijk kustgebied zijn zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en vooral in de oostelijke helft valt nog af en toe regen of motregen. In het noorden en oosten is er kans op (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C, maar in het noorden kan het nog afkoelen naar 3°C. De westenwind neemt af naar zwak tot matig, langs de kust eerst vrij krachtig.

Woensdag is het grijs en regenachtig. De temperatuur stijgt in de loop van de middag en avond naar waarden van 10 tot 13°C. De zuidenwind is overwegend matig. In de loop van de dag draait de wind naar west tot zuidwest en neemt langs de kust toe naar krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Bevroren water in Noord-Holland (Foto: DJMO)
Bevroren water in Noord-Holland (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.