Van Duijvenbode draait 0-3 achterstand om in winst en ontsnapt aan uitschakeling

Dirk van Duijvenbode is maandag ontsnapt aan uitschakeling op het wereldkampioenschap darts in Londen. Aubergenius kwam in de derde ronde 0-3 achter tegen Ross Smith, maar slaagde er desondanks in de partij met 4-3 te winnen.

De 29-jarige Van Duijvenbode, die vorig jaar in Alexandra Palace de kwartfinales haalde, begon matig aan de wedstrijd en moest de eerste set laten aan zijn Engelse tegenstander. Hij leek zich te herpakken in de tweede set, maar verloor de beslissende leg. Ook de derde set ging na vijf legs naar Smith.

In de vierde set kwam Van Duijvenbode op een 2-0-voorsprong, maar zag hij Smith terugkomen tot 2-2. Ditmaal was Van Duijvenbode, ondanks een aantal missers, iets scherper op zijn dubbels en maakte hij er 3-1 van. In de vijfde set begon Van Duijvenbode beter te gooien en had hij minder pijlen nodig om zijn dubbels te raken. Hij won drie legs op rij en kwam terug tot 3-2. Een break in de zesde set zorgde voor 3-3.

In de beslissende set trok Van Duijvenbode zijn sterke vorm door. Hij pakte direct het initiatief, brak Smith en won de set met 3-1. Daarmee was de partij beslist. Hij noteerde een gemiddelde van 91,71, tegenover Smiths gemiddelde van 85,70. Dankzij zijn zege neemt Van Duijvenbode het in de vierde ronde mogelijk op tegen Gerwyn Price. De Welshman moet maandagavond dan wel zien te winnen van de Belg Kim Huybrechts.

Michael Smith is ten koste van William O'Connor doorgedrongen tot de laatste zestien op het WK. Bullyboy won met twee sets verschil van de Ier, maar echt spannend werd het echter nooit. Het werd 4-2. Ook een andere Smith plaatste zich voor de laatste zestien. Raymond Smith blijft verbazen. Met een klinkende 4-1 zege op Florian Hempel drong de Australiër door tot de laatste zestien.

Maandag 27 december - Middagsessie (13:30 uur)
Ross Smith 3-4 Dirk Van Duijvenbode
Michael Smith 4-2 William O'Connor
Florian Hempel 1-4 Raymond Smith

Avondsessie (20:00 uur)