Van der Poel tweede na rentree in veld, Brand wint bij de vrouwen

Mathieu van der Poel is bij zijn rentree in het veld tweede geworden. De Nederlandse wereldkampioen kon tot halverwege de veldrit mee met Wout van Aert, waarna de Belgische kampioen in het slot wegreed bij de Nederlander. Voor Van Aert is het zijn vierde seizoensoverwinning in evenveel veldritten.

Van der Poel had in Dendermonde een prima start. Vanaf de derde rij draaide hij bij de eerste vijf het veld in. De Nederlandse wereldkampioen zou samen met Van Aert en Toon Aerts wegrijden bij de rest van het veld. Halverwege de veldrit zette Van Aert zijn eerste aanval in, die wist Van der Poel nog te pareren. Maar bij de tweede aanval van de Belgisch kampioen had de wereldkampioen geen antwoord op. Van Aert reet vervolgens onbedreigd naar de zege voor Van der Poel, die Aerts achter zich liet.

Bij de vrouwen ging de winst naar Lucinda Brand. De wereldkampioene had niet de beste start in Dendermonde, maar halverwege de wedstrijd reed ze weg uit de groep van de favorieten. De Nederlandse bouwde snel een voorsprong op en leek makkelijk op weg naar zege. In de laatste ronde kwam de Amerikaanse Clara Honsinger nog sterk opzetten, maar de wereldkampioene had voldoende voorsprong voor een nieuwe zege.