FOK! Wat een weer: IJspegel in je kerstboom

winterbanner

Het is vandaag zonnig, droog en vooral in het noorden koud. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en gaat het licht regenen. Vanaf de avond is er in het noorden en oosten op meerdere plaatsen kans op verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel. De middagtemperaturen lopen uiteen van -2°C in het noorden tot +5°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig.

Komende nacht is het zwaar bewolkt met af en toe (mot)regen. In het noorden kan het daardoor op veel plaatsen glad worden als gevolg van ijzel. Lokaal komt er mist voor. De minimumtemperatuur varieert van -2°C in het noorden tot +5°C in het zuiden. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

In de loop van maandagochtend verdwijnt de gladheid in het noorden. De rest van de dag is het zwaar bewolkt, met een enkele opklaring. Het blijft op de meeste plaatsen droog, pas in de loop van de middag gaat het in het zuiden regenen. De maxima lopen uiteen van +2°C in het uiterste noordoosten en 9°C in het zuidoosten. De wind is overwegend zuidoost en matig. (Bron: KNMI)

Ijspegel
Zon opkomst. ( Foto: Onbekend)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Submitter:  Bron: FOK