Kerstvieringen met 650 man in Barneveld: 'We maken gebruik van onze vrijheid'

Vrijwel nergens in Gelderland zijn de kerken geopend met de kerstdagen, maar in Barneveld wel. Bij 'DoorBrekers' worden vier kerstvieringen gehouden met 650 mensen. Zo meldt Omroep Gelderland.

De eerste van de vier kerkdiensten was gisteravond. Op Kerstavond en op Tweede Kerstdag worden de andere diensten gehouden. De lockdown wordt hierbij genegeerd. "Kerken hebben vrijheid van godsdienst", verklaart voorganger Peter Paauwe. "Dat is een grondrecht. En daar maken we gebruik van. En we willen zo ook een signaal richting de overheid geven: dat het tijd is voor een beleid dat meer ruimte gaat geven aan de dingen die belangrijk zijn in het leven."

Dat de kerk DoorBrekers in Barneveld deze diensten houdt met 650 mensen, houdt de gemoederen flink bezig. De reacties zijn wisselend, van 'ze moeten zich schamen, raar volk', tot 'geweldig, vrijheid is alles wat ons afgenomen wordt'. Ondertussen baalt burgemeester Jan Luteijn dat de dienst niet online gehouden wordt, maar hij is gebonden aan de wet.