Suljovic na acht gemiste matchdarts uitgeschakeld op WK darts

Mensur Suljovic is in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts uitgeschakeld. Hij verloor van in een zindere wedstrijd met 3-2 van Alan Soutar. Suljovic kreeg acht pijlen voor de wedstrijd, maar benutte er geen. 

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Oostenrijker, die de eerste en tweede set met gemak naar zich toe trok (3-1, 3-0). Ook in de derde set kwam Suljovic 2-0 voor, maar The Gentle miste twee matchdarts en gaf Soutar een kans. De debutant benutte die kans en kwam terug in de partij (set 3: 2-3). Ook set vier ging met 2-3 naar Souter, waardoor een beslissende set nodig was. In de zenuwslopende laatste set kwam Suljovic opnieuw 2-0 voor, maar weer kwam Soutar terug tot 2-2. In de verlenging, bij een stand van 5-4 in legs, gooide de kleine Schot opeens 144 uit voor de wedstrijd.

Ook Jose de Sousa had vijf sets nodig. De Portugees was met 3-2 te sterk voor Jason Lowe, maar moest daarvoor wel een 2-0 achterstand in sets wegwerken. The Special One gooide een prima gemiddelde (96,2), maar mistte in totaal 28 dubbels. Voor Brendan Dolan zit het toernooi erop. Hij verloor met 3-0 van Callan Ridz. Publiekslieveling Luke Woodhouse moest zijn meerdere erkennen in de Australiër Damon Heta. Het werd 3-0. 

In de avondsessie komen onder andere Raymond van Barneveld en Danny Noppert nog in actie.

Uitslagen middagsessie
Tweede ronde (best of five sets)
• 13.30 uur: Damon Heta - Luke Woodhouse 3-1
• 14:30 uur: Brendan Dolan - Callan Rydz 0-3
• 15:30 uur: Mensur Suljovic - Alan Soutar 2-3
• 16:30 uur: José de Sousa - Jason Lowe 3-2

Avondsessie vanaf 20.00 uur
Danny Noppert v Jason Heaver
Gabriel Clemens v Lewy Williams
Rob Cross v Raymond van Barneveld
Chris Dobey v Rusty-Jake Rodriguez