Darters Kleermaker en Van Duijvenbode naar derde ronde WK

Darters Dirk van Duijvenbode en Martijn Kleermaker hebben zich geplaatst bij de beste 32 op het wereldkampioenschap in Londen. In het Alexandra Palace moest de een wat dieper graven dan de ander, maar beiden mogen ze na de Kerst weer in actie komen.

De avond werd geopend door de Engelsen Nathan Aspinall en Joe Murnan. Aspinall, die in 2019 en 2020 in de halve finales stond, begon niet best en verloor de eerste set, maar trok set twee naar zich toe. Murnan pakte ondanks matig finishen de derde set, Aspinall won nummer vier en in de beslissende set wist hij de verrassing toch te voorkomen: Aspinall won met 3-2.

Van Duijvenbode kwam vervolgens in actie tegen de Rus Boris Koltsov, eindelijk eens een wat kleurrijk potje op het podium. Het niveau was dan weer niet fantastisch, maar de Nederlander won de eerste set wel. Vervolgens ging alles twee sets lang mis, maar won hij de vierde set en in de beslissende set kon Van Duijvenbode het in zes legs alsnog afmaken: 3-2.

Veteraan Steve Beaton, bezig aan zijn 31e WK op rij, nam het op tegen de Belg Kim Huybrechts, die het ook niet makkelijk had. De partij werd gekenmerkt door gigantische hoeveelheden gemiste dubbels, alsof beide heren niet wilden winnen. Nadat Beaton set één won kreeg Huybrechts het voor elkaar om de rug te rechten en met een hele trits gemiste dubbels maakte hij het toch af: 3-1.

Simon Whitlock moest de eerste set afstaan tegen Martijn Kleermaker, maar de Australiër sloeg in set twee terug. Vervolgens was het echter gedaan met hem: de Hierdenaar stond keurig te finishen en maakte het op overtuigende wijze af door de vierde set zonder legverlies te winnen.