Ddos-aanvallen op populaire website prullenbakvaccin.nl

Vanwege de grote vraag naar boostervaccins is het topdrukte op prullenbakvaccin.nl. Via die website kunnen mensen die gevaccineerd willen worden, zien of een praktijk bij hen in de buurt vaccindoses over heeft. Zo stonden er woensdagavond bij een huisarts in Den Haag binnen tien minuten honderd mensen voor de deur voor een overgebleven coronavaccin, vertelt Marlies Schijven, hoogleraar chirurgie aan ziekenhuis Amsterdam UMC en een van de initiatiefnemers van de website.

Een groep artsen heeft de website aan het begin van de vaccinatiecampagne in het leven geroepen om te voorkomen dat overgebleven coronavaccins aan het einde van de dag worden weggegooid. Sinds een kleine week neemt de vraag naar de zogenoemde ‘prullenbakvaccins’ weer toe. Onder meer de GGD Amsterdam ziet dat de overgebleven vaccins gretig aftrek vinden, aldus Schijven. Meer hierover bij Skipr.

"De site wordt drukbezocht door mensen die een boosterprik willen, maar ook door mensen die tegen het vaccin zijn", zegt Schijven, tegen RTL Nieuws. "Onze webdeveloper ziet dat er ddos-aanvallen zijn op de site en dat is natuurlijk door mensen die niet willen dat andere mensen een vaccin kunnen krijgen. We hebben dat goed afgeschermd, dus de site ligt er dan ook niet uit."