Uitslag Willem II - NEC

Willem II heeft zijn achtste nederlaag op rij in de Eredivisie geboekt. NEC was op bezoek in Tilburg met 0-1 te sterk.

In de zevende minuut gaf NEC-verdediger Calvin Verdonk tegenstander Saddiki een flinkje beuk in het strafschopgebied. Zowel de arbiter als de VAR zaggen echter geen penalty in de actie.Het grootste deel van de eerste helft was er weinig gevaar voor beide doelen. In de 38e minuut kwamen de Nijmegenaren op voorsprong. Matsson werd vrij gespeeld en schoof de bal alleen voor keeper Wellenreuther in de korte hoek.

Ook in het begin van de twede helft kon Willem II amper zorgen voor gevaar, NEC bleef dan ook probleemloos overeind. De Tilburgers begonnen wel meer aan te dringen, maar NEC hield de boel achterin dicht en zorgden voor gevaar uit de counter. Vlak voor tijd moest Willem II met een man minder verder omdat Jenssen met rood van het veld werd gestuurd.