Snelle rode kaart kost Kasanwirjo PSV-thuis

Trainer Danny Buijs vond het een onterechte rode kaart, maar FC Groningen heeft woensdag wel een schikkingsvoorstel van twee duels schorsing, waarvan één duel voorwaardelijk, voor Neraysho Kasanwirjo geaccepteerd.

Kasanwirjo werd dinsdag in het uitduel met AZ (1-0-verlies) al na drie minuten en vijftien seconden uit het veld gestuurd. De verdediger ging met een gestrekt been een duel met Dani de Wit in en kreeg de snelste rode kaart in de Eredivisie sinds februari 2015.

Buijs reageerde vol onbegrip op het besluit van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. "Helaas hebben we hier te maken met mensen die nooit hebben gevoetbald. Natuurlijk raakt hij hem en is het een overtreding. Maar het is geen rode kaart, omdat je weet dat hij het niet bewust doet", zei de coach van de Groningers tegen ESPN.

De aanklager betaald voetbal zag het als "ernstig gemeen spel" en kwam met het voorstel twee duels brommen, waarvan één voorwaardelijk. Dat voorstel hebben hij en FC Groningen geaccepteerd. Basisspeler Kasanwirjo mist op 16 januari het thuisduel van FC Groningen met PSV. Dat is de eerste competitiewedstrijd na de winterstop voor de huidige nummer twaalf van de Eredivisie.