Cullen en Searle naar derde ronde WK darts; Durrant klaar

Joe Cullen staat in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts. De Engelsman knokte zich terug van een achterstand tegen Jim Williams en neemt het in de derde ronde mogelijk op tegen Martijn Kleermaker.

Het was de middag van de mogelijke outsiders voor de titel. Als eerste stapte Ryan Searle het podium op. Heavy metal haalde vorige maand nog de finale van de Players Championship Finals waarin hij met 10-11 verloor van Peter Wright. Hij nam het op tegen de Schotse sensatie William Borland, de 25-jarige speler die in de allerlaatste leg tegen Bradley Brooks een negendarter gooide. De partij werd met 3-0 gewonnen door Searle

De volgende outsider is Glen Durrant, meervoudig wereldkampioen bij de BDO en oud-winnaar van de Premier League. Hij is sinds zijn coronabesmetting niet meer de oude en zo ook bleek vandaag. William O’Connor was de betere en won met 3-0.  Luke Humphries won met 3-0 van de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez.

De middag werd afgesloten met oudsider Joe Cullen tegen Jim Williams.  Het begin was goed: Jim Williams won de eerste drie legs en liet in de eerste set niets heel van Cullen. In de tweede set begon Cullen met een 130-finish en pakte die set met 3-0. In de derde set leverde Cullen zijn voorsprong weer in en daarvan profiteerde Williams. Een set later had Williams weer geen schijn van kans en was de goed scorende Cullen weer succesvol. Er moest een allesbeslissende vijfde set aan te pas komen. 

Cullen mocht aan die set beginnen en liep direct rap uit. Bij Williams liep het in de vijfde set niet zo lekker terwijl Cullen vooral 180'ers produceerde. De als dertiende geplaatste Cullen kwam uiteindelijk met de schrik vrij en verzekerde zich met de hakken over de sloot van een plek in de derde ronde. Daarin neemt hij het mogelijk op tegen Martijn Kleermaker, als de Nederlander vanavond tenminste weet te winnen van Simon Whitlock. Ook Dirk van Duijvenbode betreedt vanavond Ally Pally.

Uitkomst WK darts - tweede ronde woensdag 22 december - middagsessie
Ryan Searle (92.45) 3-0 (77.69) William Borland (R2, 3-0, 3-2, 3-2)
Glen Durrant (80.45) 0-3 (90.74) William O’Connor (R2, 1-3, 0-3, 0-3)
Luke Humphries (92.91) 3-0 (82.64) Rowby-John Rodriguez (R2, 3-0, 3-1, 3-1)
Joe Cullen (96.96) 3-2 (89.76) Jim Williams (R2, 0-3, 3-0, 1-3, 3-0, 3-1)

Avondsessie (20:00 uur)
Nathan Aspinall v Joe Murnan
Dirk van Duijvenbode v Boris Koltsov
Kim Huybrechts v Steve Beaton
Simon Whitlock v Martijn Kleermaker