NFL: Packers als eerste ploeg zeker van playoffs na benauwde zege

De vijftiende speelweek van de NFL zit er eindelijk op: COVID-19-besmettingen gooiden het schema enigszins overhoop, waardoor er dinsdagavond nog twee wedstrijden op het programma stonden. De eerste playoffploeg is inmiddels ook bekend, hoewel daar wel voor geknokt moest worden.

De Green Bay Packers gingen op bezoek bij de Baltimore Ravens, wetende dat een overwinning genoeg zou zijn om definitief de playoffs in te mogen. De thuisploeg kwam echter op voorsprong door een touchdown pass van Tyler Huntley op Mark Andrews, waarna AJ Dillon met een 2-yard rush voor een gelijke stand zorgde.

Huntley bereikte Andrews nog eens in het tweede kwart, Packers-quarterback Aaron Rodgers antwoordde door Davante Adams te bedienen: 14-14 bij rust. In het derde kwart kwamen de Packers op voorsprong na een 9-yard pass van Rodgers op Aaron Jones, Justin Tucker trapte vervolgens vanaf 38 yard een field goal binnen voor de Ravens.

In het vierde kwart namen de Packers afstand na een 11-yard pass van Rodgers op Marquez Valdes-Scantling, gevolgd door een field goal van Mason Crosby. De Ravens gaven echter niet op: Huntley rende een touchdown binnen met vijf minuten te gaan en deed dat in de slotminuut nóg eens, 30-31. De 2-point conversion kon de winst opleveren, maar die ging fout en daarmee was het playoffticket voor de Packers binnen.

Uitslagen NFL week 15
Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs 28-34 OT
Indianapolis Colts - New England Patriots 27-17
Buffalo Bills - Carolina Panthers 31-14
Detroit Lions - Arizona Cardinals 30-12
Miami Dolphins - New York Jets 31-24
New York Giants - Dallas Cowboys 6-21
Pittsburgh Steelers - Tennessee Titans 19-13
Jacksonville Jaguars - Houston Texans 16-30
Denver Broncos - Cincinnati Bengals 10-15
San Francisco 49ers - Atlanta Falcons 31-13
Baltimore Ravens - Green Bay Packers 30-31
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 0-9
Cleveland Browns - Las Vegas Raiders 14-16
Chicago Bears - Minnesota Vikings 9-17
Los Angeles Rams - Seattle Seahawks 20-10
Philadelphia Eagles - Washington Football Team 27-17