Darter Van der Voort door op WK, Meulenkamp kansloos onderuit

Darter Vincent van der Voort staat in de derde ronde van het WK in Londen. In het Alexandra Palace rekende de Nederlander af met de Engelsman Adam Hunt, die hem twee sets prima partij bood. Van der Voort klaagde na afloop zoals gewoonlijk steen en been, liet weten dat het zijn slechtste overwinning ooit was én dat hij in de ingooiruimte álles raakte, maar is wel alvast een ronde verder.

Voor Ron Meulenkamp eindigde het toernooi in de tweede ronde. De Nederlander speelde niet eens heel slecht, op de eerste set na, maar Michael Smith was werkelijk niet te houden. De ontketende Engelsman smeet er een gemiddelde van dik 106 punten per beurt tegenaan en liet Meulenkamp nog even de eer redden door hem in de tweede set per ongeluk een leg te gunnen.

Dimitri van den Bergh, de grote Belgische hoop en een van de outsiders, zou even af gaan rekenen met Florian Hempel, maar de voor dit WK toch vrij onbekende Duitser had duidelijk geen zin om thuis de kerstdagen door te brengen. Hij gooide zeer goed en stond vooral fantastisch te finishen, nadat hij de tweede set verloor stuurde hij Van den Bergh alsnog overtuigend met 3-1 naar huis.

Het toetje van de avond was vergelijkbaar met een schaaltje bedorven vla: liever niet. De Zuid-Afrikaan Devon Petersen bakte er dusdanig weinig van dat zijn Australische opponent Raymond Smith na afloop vooral teleurgesteld was over het spel van Petersen. Smith won in drie sets, waarmee een wat gezapig avondje tot een einde kwam.