Uitslag AZ - FC Groningen

AZ heeft zijn vijfde overwinning op rij geboekt. Tegen Groningen, dat bijna de gehele wedstrijd met een man minder speelde, werd met 1-0 gewonnen.

Al na drie minuten spelen moest Groningen met een man minder verder. Kasanwirdjo werd met rood van het veld gestuurd nadat hij De Wit hard raakte op het scheenbeen. Zes minuten later leek AZ op voorsprong te komen via Sugawara maar de VAR greep in omdat er buitenspel was geconstateerd van De Wit en de treffer werd afgekeurd. Ondanks dat ze met een man minder speelde, kreeg Groningen wat kansen via standaardsituaties. Duarte probeerde het in een keer uit een vrije trap maar doelman Vindahl kan de bal tegenhouden. AZ creëerde ondanks de man-meer-situatie weinig grote kansen.

In de 68e minuut profiteerde AZ eindelijk van de man-meer situatie. Het was Karlsson die de 1-0 binnenschoot. Daarvoor was Reijnders al dicht bij een doelpunt maar doelman Leeuwenburgh keerde met zijn been de inzet. Vier minuten voor tijd was Groningen dicht bij de 1-1. Dankerlui wist door de defensie van AZ te glippen, maar hij stuitte op doelman Vindahl.

AZ

1 - 0

FC Groningen

 68' Karlsson    
 
 Gele kaart: , De Leeuw, Duarte, Dammers, (FC Groningen)
 Rode kaart: , Kasanwirjo (4) (FC Groningen)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d.Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
Vindahl Jensen
Witry (Barasi/53)
Hatzidiakos (Beukema/46)
Martins Indi
Wijndal (Aboukhlal/83)
Clasie
De Wit
Reijnders
Sugawara
Gudmundsson
Karlsson
  Leeuwenburgh
Te Wierik
Kasanwirjo
v.Hintum (Sverko/83)
Meijer
Suslov
Duarte (Ngonge/83)
De Leeuw (Postema/69)
D.v.Kaam (Dammers/69)
Abraham (Dankerlui/11)
Larsen